Ladataan sivua...

Haukivuori kokosi puunkorjuusta kiinnostuneet

MetsäGroupin savotalla oli esittelyssä 17 metsäkonetta. Suosavotasta kiinnistuneita oli paikalla sadoittain. Kutsu oli otettu hyvin vastaan. Kävijämäärä ylittyi kaksin kolminkertaisesti


Haukivuorelle kokoontui puunkorjuusta - ja varsinkin turvemaan puunkorjuusta kiinnostuneita urakoitsijoita ja koneiden kuljettajia. 

Tapahtumaa markkinoitiin suosavotta - nimikkeellä. Siinä mielessä tilaisuus oli harhaanjohtava - olihan koneet pääosin kantavalla maalla. Varsinkin konekokoluokan kolmen kärki - Komatsu Forest, Ponsse ja John Deere olivat ajaneet koneensa kulkureitin alkupäähän, jossa kantava kivennäismaa pidätteli koneet vaivattomasti pinnalla.

"Enemmänhän meikäläiseltä avohakkuulta lähtee puuta kuin täällä harvennuksella" - totesi Pohjanmaalta paikalla saapunut koneyrittäjä. 

Kävijämäärä tuli yllätyksenä myös järjestäjille - olihan keittotarjoilu varattu "vain" 400 ensimmäiselle. Arvion mukaan kävijämäärä ylitti reilusti tuhannen kävijän rajapyykin. 

Puusta puhutaa pitkään
Äänekosken toteutunut jättihanke odottaa seuraajiaan. Kuopioon, Kemijärvelle ja Kemiin on kaavailtu biotaloushankkeet, joiden yhteen laskettu puun tarve liikkuu yli 10 miljoonassa kuutiometrissä. Puusta on pitkälle - mutta riittääkö puuta kaikille? Siinä ajankohtainen kysymys, jota puidaan kotikontujen lisäksi myös EU tasolla. 

Tapahtuman koollekutsujat edustivat monipuolisesti koko puunkorjuun ketjua. Avaa kutsu tapahtumaan

Kirjoittaja: Hopea kynä

Ryhdy toimittajaksi

Mikään uutinen ei ole liian pieni uutisoitavaksi

Esimerkkiuutisia

Viimeisimmät uutiset

Mielenkiintoiset

Tagit

Löydä lisää samankaltaisista

Viimeisimmät @ uutiset