Ladataan sivua...

Puskaradio - media vailla vertaa

Tasa-arvokeskustelun myötä juoruämmä - termi joutaa historiaa. Aiheestakin. Puskaradiot - korvaavat nykyään nuo ah - niin arvostetut tietojen välittäjät. Puskaradiolta mikään ei pysy salassa.


Vanhoissa kotimaisissa elokuvissa pitkähameinen nainen kiiruhti talosta toiseen. Kiire oli kova. Häntä parjattiin - silti hän oli odotettu vieras, viestin tuoja. Juoruämmä. 

Someaikakaudella juoruilu on muuttunut tiedonvälittämiseksi, joka tehokkaimmillaan on kuntien ja kaupunkien puskaradio -Facebook ryhmissä.

 

Valoteos Muuramessa

Muuramessa julkaistiin valoteos Ukko-Metso. Paikalle oli kerääntynyt satoja ihmisiä. Juhlapuheet ja kuvat tapahtumista olivat likimain realiajassa seurattavissa kotisohvillakin. Tämän mahdollisti puskaradio, jossa enemmän ja vähemmän aktiivisia jäseniä on 2990. Määrä vastaa liki kolmannesta kunnan asukasluvusta. 

 

Tolkun köyttöohjeet

Puskaradioissa on hyvä henki. Ohjeistus kansantajuista. Ohessa esimerkki Äänekosken yhteisön ryhmästä, jota seuraa yli 4200 Äänekosken asioista kiinnostunutta. 

"Tervetuloa Äänekoski-ryhmään. Täällä käyttäydymme toisiamme kunnioittaen, positiivisin mielin. Ilmoittelemme tapahtumista, muistelemme menneitä ja joskus puhelemme niitä näitä. Mainoksia emme täällä julkaise ja poliittiset, uskonnolliset yms. kommentoinnitkin jätetään muille sivustoille.
Koska tämä on ÄÄNEKOSKI ryhmä, niin juttujen on hyvä jollakin tapaa liittyä Äänekoskeen." (Äki FB ryhmä) 

 

Pihtipudas kärjessä ? 

Reilun 4000 asukkaan Pihtipudas lienee keskisen Suomen kärkipäässä, mitä tulee puskaradioaktiivisuuteen (3474)  suhteessa asukaslukuun.  

Puskaradiot ovat synnyttäneet oman alakulttuurinsa. Jätelavat ja kirppikset, joissa itselleen tarpeettomista pääsee vaivatta eroon Tavoitettavuus on huimaa. Esimerkiksi Roskalava Jyväskylä - yhteisössä on yli 31.000 seuraajaa. 

Yli 50.000 puskaradiossa Keski-Suomen jokaisessa 23 kunnassa on puskaradionsa - jotka tavoittavat yhteensä yli 50.000 henkilöä. Melkoinen media. 

Some on hyvä isäntä - eikä renkinäkään kehnompi. 

Videolinkki: youtube / jyvtja Kirjoittaja: Hopea kynä

Ryhdy toimittajaksi

Mikään uutinen ei ole liian pieni uutisoitavaksi

Esimerkkiuutisia

Viimeisimmät uutiset

Mielenkiintoiset

Tagit

Löydä lisää samankaltaisista

Viimeisimmät @ uutiset