Ladataan sivua...

VR - lemmikkimaksu ilman päätä tai häntää.

VR pakkomyy lemmikkimaksun ilmoittamatta siitä kuluttajalle.


VR pakkomyy kuluttajalle lemmikkilisän, vaikka mukana ei edes matkustaisi eläintä.

"Tässä ei ole päätä, ei häntää", kertoo Keski-Suomesta kotoisin oleva mies, joka osti lipun eilen torstaina Jyväskylän menevään intercity 147 junaan Helsingin rautatieasemalla.

Mies osti 37,00 euron arvoisen lipun VR mobiili sovelluksella ja VR oli lisännyt itse automaattisesti 5€ lemmikkilisää, ilman kuluttajan pyyntöä. Hän ei ollut tajunnut tätä asiaa, kunnes junaan hyppäsi nainen, joka valitteli, että joutui maksamaan lemmikkilisän ilman lemmikkiä.

Mies vastasi naiselle, että hän ei ollut joutunut maksamaan lemmikkilisää, vaan lippu maksoi juuri ennen junaan nousua 37,00€. Mies tarkisti lipun ja huomasi, että hänenkin lippuun oli lisätty lemmikkilisä ilman lemmikkiä. Ihmeellisintä oli se, että hänelle varatulla paikalla ei ollut edes lemmikille tilaa. Kyseessä oli lemmikkivaunussa ollut tavallinen istuin ilman lisätilaa lemmikille. 

Mies kyseli asiaa junassa henkilökunnalta ja vastaus oli tyly. Jos juna on täynnä, niin kaikilta peritään lemmikkivaunusta paikan saaneille lemmikkilisä. Mies tuumasi vastauksessaan, että ehkä on tosiaan aika avata rautatiet kilpailulle.

Kuvassa miehen junalippu, jossa lemmikkilisä. Miehellä ei ole oman käsityksen mukaan lemmikkiä.

Tässä asiassa kilpailu- ja kuluttajavirastolla olisi hyvä syy puuttua lipunmyynti prosessiin.

 

Kirjoittaja: Hans

Ryhdy toimittajaksi

Mikään uutinen ei ole liian pieni uutisoitavaksi

Esimerkkiuutisia

Viimeisimmät uutiset

Mielenkiintoiset

Tagit

Löydä lisää samankaltaisista

Viimeisimmät @ uutiset