Ladataan sivua...

Syksyinen luonto tarjoaa yli metrisiä kalojaan

Kokemäenjoen vesistö tarjoaa saalista. Vilppulassa Paloselällä järjestetään kalastustapahtuma jossa hyväksytään vain yli metrin pituiset kalat.


Kokemäenjoen vesistön latvavesien tuntumassa voimistuu kalastusharrastus. Alue on varsinkin uistelijoiden ja heittokalastajien suosiossa. Hyvinvoiva vesistö tarjoaa myös saalistaan. Toista kertaa järjestettävä Paloselkä Monster Pike Meeting 100cm+ on tarkoitettu vain yli metrisille kaloille. Tapahtuma toteutetaan catch and release -periaatteella. Syömäkalat pyydystetään tapahtuman ulkopuolella.

Vilppulalainen Mikko Lampi tunnetaan aktiivisena ison kalan pyytäjänä ja kalastusoppaana. Omat ja kolleegojen kokemukset ovat tuoneet varmuuden isosta saaliista ja syksyllä 2016 järjestettiin ensimmäinen koetapahtuma yli metrin saaliille. Tapahtumasta rohkaistuneena 21.10 järjestettävään tapahtumaan on saapumassa yli 20 venekuntaa. Lampi kertoo pitävänsä todennäköisenä että tapahtumassa mitataan joitakin määrämitan ylittäviä saaliskaloja.

Savupiipputeollisuuden menneestä kuormasta hyvin toipuvat järvialueet elävät uutta nousuaan. Nykyaikainen kalastusmuoto, jossa muun kalastuksen ohessa saatavat suurimmat pedot ainoastaan valokuvataan, mitataan ja päästetään takaisin kannanhoitotyöhönsä on nouseva trendi. Valtakunnalliseksi tapahtumaksi nouseva syksyinen kalastustapahtuma antaa hyvää potkua luontoliikunnalle.

 

Kirjoittaja: Veikko Laine

Ryhdy toimittajaksi

Mikään uutinen ei ole liian pieni uutisoitavaksi

Esimerkkiuutisia

Viimeisimmät uutiset

Mielenkiintoiset

Tagit

Löydä lisää samankaltaisista

Viimeisimmät @ uutiset