Ladataan sivua...

Suomi nuorten Pohjoismaiden mestariksi amerikkalaisessa jalkapallossa

Suomen 17-vuotiaiden amerikkalaisen jalkapallon maajoukkue saavutti Pohjoismaiden mestaruuden 21.10.2017 pelatussa finaalissa. Mestaruus ratkesi isäntämaa Tanskaa vastaan pelatussa pelissä 12–31 (6–17). Hopeaa sai Tanska, pronssia Ruotsi ja neljäs sija meni Norjalle.


Suomi sai hyvän lähdön finaaliin. Ensimmäisellä neljänneksellä Joel Särkelä juoksi touchdownin ja Suomen 0–6 –johtoon. Miika Kuipersin potku toi vielä yhden pisteen lisää varmistamaan johtoasemaa. Pelinrakentaja Samuli Töyryn loistopeli ja teräksinen Leijona-puolustus takasivat Suomen PM-kullan. Tanskan hyökkäys pysyi hyvin Suomen pihdeissä koko ottelun ajan, vaikka kotijoukkue pääsi avausneljänneksellä peliin mukaan puolustajan riistettyä pallon ja palautettuaan sen suoraan maaliin asti.

Suomen puolustus pelasi läpi ottelun huipputasolla. Tanskalla on käytössään nopeita pelaajia, mutta Suomen linja ja tukimiehet pitivät huolen, että juoksupeli ei missään vaiheessa edennyt avoimelle kentälle. Tanskan joukkue ei kyennyt haastamaan Suomen takakenttää omalla heittopelillään. Voitokkaan finaaliin jälkeen päävalmentaja oli onnellinen valmentaja onnellisten pelaajien keskellä.

 Suomi voitti edellisen kerran Pohjoismaiden mes 17-vuotiaissa neljä vuotta sitten.

 

Kirjoittaja: Piizuarp

Ryhdy toimittajaksi

Mikään uutinen ei ole liian pieni uutisoitavaksi

Esimerkkiuutisia

Viimeisimmät uutiset

Mielenkiintoiset

Tagit

Löydä lisää samankaltaisista

Viimeisimmät @ uutiset