Ladataan sivua...

Harvennusta veljekset Lehtomäen mallilla

Äänekosken uusi biotuotetehdas nielee puuta yötä päivää - lähes 20 000 kuution päivävauhdilla. Leudot talvet ja sateiset syksyt luovat omat haasteensa puunkorjuuseen.


Metsänomistajat ja metsäkoneurakoinnista kiinnostuneet pääsivät tutustumaan pehmeän maan puunkorjuukalustoon perjantaina 17.11. Keuruun ja Petäjäveden välimaastossa. 

Biotuotetehdas varmistaa puun kysynnän vuosikymmeniksi

Vastavalmistunut biotuotetehdas Äänekoskella on lähtenyt toimimaan virheettä - ja nielee jo nyt puuta likimain 20 000 kuution päivävauhdilla. 

"Äänekosken puunkäytöstä saa parhaiten käsityksen kun ajattelee että se minkä harvennusmotoketju tekee puuta vuodessa - niin sen verran biotuotetehdas nielaisee päivässä. Työsarkaa koneyrittäjille riittää - ja isäntien puille on kysyntää - se on varmaa" - toteaa Pertti Lehtomäki

Mäntyharvennuskohde oli aivan Keuruu - Petäjävesi tien varressa. Kahvi ja makkara maistuivat runsaslukuiselle yleisölle. kahvittelun lomassa oli mahdollisuus tutustua vartavasten pehmeille maastoille varusteltuihin Veljekset Lehtomäen Ponsse - merkkisiin koneisiin. 

Hakkuunäytökset ovat parasta mahdollista markkinointia puuvirtojen liikkeelle saamiseksi. Puunkorjuuseen liittyy niin monta kysymystä, että isossa ryhmässä asioista keskustelemalla itse kukin voi oppia uusia asioita.  

Puunkorjuunäytös oli osa Metsäkeskuksen Sykettä Suomen metsiin -hanketta. Yhteistyössä olivat mukana Keulink, Veljekset Lehtomäki ja MetsäGroup

Lisätietoja:

- Sykettä Suomen metsiin hanke 
- Keulink 
- Veljekset Lehtomäki
- MetsäGroup - metsäverkko

Kirjoittaja: Lahtonen Reijo

Ryhdy toimittajaksi

Mikään uutinen ei ole liian pieni uutisoitavaksi

Esimerkkiuutisia

Viimeisimmät uutiset

Mielenkiintoiset

Tagit

Löydä lisää samankaltaisista

Viimeisimmät @ uutiset