Ladataan sivua...

Ajetaanko lihava Suomi alas veronkorotuksilla?

Makeisvero poistui vuoden 2017 alussa, mutta nyt suunnitellaan jo uutta laajennettua haittaveroa makeille ja rasvaisille syötäville


Sokerivero takaisin - lisättynä suola- ja rasvaverolla

Tilastojen mukaan suomalaiset ovat pohjoismaiden lihavin kansa. THL:n tilastojen mukaan lihavuuden ehkäisy on merkittävä kansanterveystyön haaste, sillä yli puolet suomalaisista aikuisista on ylipainoisia tai lihavia. Huolestuttavaa on, että myös lasten ja nuorten ylipainoisuus on yleistynyt. THL:llä onkin vuoden 2018 loppuun kestävä "Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta" kansallinen lihavuusohjelma, jonka tavoitteena on ehkäistä väestön lihomista ja kääntää lihomiskehitys laskuun väestön terveyden lisäämiseksi ja toimintakykyisten elinvuosien kartuttamiseksi.

Asiaan on tarttunut myös valtioneuvosto, joka teettää ensi vuonna selvityksen terveellisen ravitsemuksen taloudellisista ja muista ohjauskeinoista. Harkittavina ovat ainakin epäterveellisen ruuan haittavero tai arvonlisäveron korotus. Mahdollinen veronkorotus kohdistuisi elintarvikkeisiin, joissa on runsaasti sokereita, kovia rasvoja ja suolaa. (STT)

Kuka tarvitsee ohjausta - vai tarvitseeko?

Kun kehon painoindeksi ylittää 30, on lihava. 25:n ylitys taas kertoo ylipainosta.

Näin lasket oman painoindeksisi: pituus x pituus = x  -> paino/x = painoindeksi. Esim. 1,70 x 1,70 = 2,89 -> 62/2,89 = 23,5 (painoindeksi).

Kirjoittaja: Sinna Montenieves

Ryhdy toimittajaksi

Mikään uutinen ei ole liian pieni uutisoitavaksi

Esimerkkiuutisia

Viimeisimmät uutiset

Mielenkiintoiset

Tagit

Löydä lisää samankaltaisista

Viimeisimmät @ uutiset