Ladataan sivua...

Ranualta koneosaamista maailman metsiin ja maastoon

Keskiviikon 28.3. aurinkoinen sää houkutteli ranualaisia kymmenittäin tutustumaan kotipaikkakunnan koneosaamiseen. Osaamistsa löytyy oltiinpa sitten vihreän kullan vuolennassa - harvennushakkuilla - tai vasta maaperästä etsimässä jalometalleja.


Kuva: Jarcracin yhdistelmäkone matkalla Tsekkiin 

Yrittäjät aktiivisina 

"Koskaan ei liikaa korosteta paikallista osaamista ja ammattitaitoa. Omistaan on oltava aina ylpeitä." - Näin tuumivat yrittäjät Veijo Ranua ja Heikki Kuusela, jotka toimivat keskiviikkoisen makkaranpaistopäivän puuhamiehinä. Yrittäjät välittivät samalla kiitokset yrittäjäjärjestön johdolle, josta  löytyi heittäytymiskykyä ripeällä aikatalululla pystyyn nostetun tapahtuman järjestelyihin. 

Aikataulullisesti oltiin Kuuselan hevosharrastusta lainaten - hevosen selässä - olihan Jarcracin yhdistelmäkone matkalla Tsekin maalle messuille ja lastaaminen tapahtui juuri 28.3. klo 17.00. Makkaranpaiston ja kahvittelun lomassa jokainen saattoi konkreettisesti ymmärtää miten suuri merkitys oman kotikylän konepajateollisuudella on paikkakunnalle. Näin aktiiviaikoina työpaikat ovat kullan arvoisia. 

Pienpuuharvesterin lisäksi makkaranpaistelijoille esittäytyi Core Drillingin maastoajoneuvo, joka mahdollistaa maaperätutkimukset ja malminetsinnän hankalissakin maastoissa ja etäällä maanteistä. 

Jymyuutisia naapurikunnasta

Päivää myöhemmin kantautui Kemijärveltä suotuisia uutisia, koskien kauan kaivatun sellutehdasinvestoinnin käynnistymistä. 
Kiinalaisrahoitteinen mikrokidesellua jalostava sellutehdas tarjoaa valtavat mahdollisuudet Jarcrac:n tuotteille. Sellutehdas käyttää 2,8 miljoonaa kuutiota puuta, josta noin 0,4 miljoonaa kuutiota tulee paikallisilta sahoilta. 

Jättimäiset markkinat kotinurkilla 

Hankkeen suuruutta ja valtavia mahdollisuuksia kuvaa parhaiten laskennallinen ajattelu, että Jarcrac:n valmistama yksi yhdistelmä kone jos operoisi vuositasolla 7500 kuutiota puuta tienvarteen - tarvittaisiin tällaisia korjuuyksiköitä 320 kappaletta. Mikäli "vain" puoletkin toimitettaisiin pienpuunkorjuun erikoiskoneilla - niin silti Jarcracin koneilla olisi sadoissa kappaleissa laskettava markkinapotentiaali aivan kotikulmilla. 

Tuoreiden uutisten valossa ranualaisilla yrittäjillä on loistavat mahdollisuudet päästä mukaan kiinalaiseen yhteistyöhön. Nyt vaaditaan yrittäjiltä aktiivisuutta, kuntasektorin yhteistyötä ja erinomaisia hankesuunnitelmia. Markkinat ovat nyt auki. 

Lue lisää: 
Loistavia uutisia Kemijärveltä - linkki tiedotteeseen 29.3.2018
Kirjoittaja: LR

Ryhdy toimittajaksi

Mikään uutinen ei ole liian pieni uutisoitavaksi

Esimerkkiuutisia

Viimeisimmät uutiset

Mielenkiintoiset

Tagit

Löydä lisää samankaltaisista

Viimeisimmät @ uutiset