Ladataan sivua...

Yksinsoutaen Helsingistä Tallinnaan

Jari Saario teki sitä mitä valmentaja Joel Naukkarinen käski, pitkän treenin. Kokonaismatkaa ilman huoltovenettä tehdylle sunnuntaisoudullle kertyi 100 kilometriä. Saarion soutu oli soutupiirien gallupin perusteella ensimmäinen lajissaan.


 

Palomies Saarion pitkä treeni

Sunnuntai 10.6.2018

”Lähdin suoraan aamulla työvuoron jälkeen soutamaan Helsingin Lauttasaaresta, siitä suuntasin halliluodolle jonne löydän helposti salmisaaren piippujen avulla, peiliä ei ole veneessä. Siitä otin ton suunnan ja tiesin että joskus tulee ranta vastaan. Ei näkynyt koko matkalla kuin 2 huvivenettä ja nekin rannan tuntumassa.”

”Lauttasaaresta sinne Eestin kärkeen meni noin 9h, en noussut maihin vaan kiersin niemen lännen puolelta ja soudin sinne laivaterminaaleille. Siitä vähän länteen ja mietin missä pääsis maihin. Soitin duunikaverille mihin voin jättää veneen Tallinnassa. Se on purjehtia ja pyörinyt paljon tuolla. Se sanoi että Piritan satamaan. Tiesin missä se on niin noin tunti vielä takaisin päin. Piritan satamamestari sanoi että noin huimalle tyypille ilmainen säilytys porttien sisällä.”

”Mukana oli 1l urheilujuomaa ja 3l vettä, 2banaania ja ikean keksejä jotka vaimo löi mukaan. Ja 1suklaapatukka. 8km/h keskivauhti niin kauan kun sykemittarissa riitti virta. Yhdellä istumalla 12,5h ja sama vauhti koko ajan, syke alle 140, ehkä pari tuntia kovenpi kun löi sivutuulen. Kelin katoin etukäteen, 2h suoraan vastaista ja sitten tyyntyy moneksi tunniksi ja piti täysin paikkansa forecan merisää.” Kertasi Saario soutukokemustaan. 

Pauli Parkkisen valmistamalla veneellä soudettu, ilman huoltovenettä,  meren ylitys oli soutupiirien tietojen mukaan ensimmäinen lajissaan. 

Asiasta uutisoi myös HS 

Kirjoittaja: LR

Ryhdy toimittajaksi

Mikään uutinen ei ole liian pieni uutisoitavaksi

Esimerkkiuutisia

Viimeisimmät uutiset

Mielenkiintoiset

Tagit

Löydä lisää samankaltaisista

Viimeisimmät @ uutiset